Pancras-West Nieuws

Pancras-West Nieuws

Een voorspoedig 2016!

NieuwsPosted by Jaap van Meijgaarden Mon, January 04, 2016 12:19:03

Een heel goed en gezond 2016 gewenst!

Wij wensen iedereen in Pancras-West een heel goed en gezond jaar toe!

Wij hopen u komende zondag 10 januari te mogen begroeten tijdens onze Nieuwjaarsborrel vanaf 16.30 uur in de bovenzaal van Koetshuis de Burcht. Als gebruikelijk bieden wij u daarbij twee drankjes aan, naast wat lekkere hapjes.

Groene daken

In ons kerstnummer van PANgeCRAS berichtten wij over het eerste groene dak in onze wijk. Daarbij bleken we achter de feiten aan te lopen. Stijn Bouwhuis van de Oude Rijn berichtte ons dat hij ruim een jaar eerder al een groen dak aan had laten leggen, weliswaar maar 2 vierkante meter, maar toch. Mochten er nog meer groene daken zijn aangelegd, waarvan wij niet op de hoogte zijn, laat het ons weten.

De Wereldwinkel gaat verbouwen

Je kunt je niet meer voorstellen dat enkele winkeliers destijds bezwaar hadden tegen de komst van de Wereldwinkel. Die is uit de Burgsteeg niet meer weg te denken en een passende aanvulling op de andere winkels. Wij ontvingen bericht dat de Wereldwinkel aan een upgrade toe is en dat men gaat verbouwen. Vanaf 11 januari zal de winkel gesloten zijn. Op 13 februari hoopt men de dan ‘eigentijds ingericht’ winkel weer feestelijk te heropenen.

Ook kunstzinnige hoeden en mutsen bij Eve’s sieraden

Sinds kort kunt u ook voor hoeden en mutsen terecht bij Eve’s sieraden aan de Hooglandsekerkgracht 39. Naast de sieraden, die Eveline maakt, worden sinds december hoeden en mutsen verkocht van kunstenares Susan Dekker. Om ruimte te scheppen voor nieuwe creaties sieraden heeft Eveline besloten dat op de sieraden van het aanwezige assortiment gedurende de hele maand januari 50% korting wordt gegeven.

Plannen voor restaurant/kookstudio aan Nieuwstraat 31 -33 gaan voorlopig niet door

In een brief, aan degenen die op de aankondiging van een aanvraag voor een restaurant/kookstudio in de panden Nieuwstraat 31-33 hebben gereageerd, laat de gemeente weten dat de aanvrager deze plannen heeft ingetrokken, maar dat er wel verder gepraat wordt. Wat de overwegingen voor de aanvrager geweest zijn en welke rol de gemeente daar zelf bij gespeeld heeft wordt helaas niet vermeld. Wel dat er verder gepraat wordt en dat “het vooroverleg kan leiden tot het opnieuw indienen van een aanvraag omgevingsvergunning voor deze ontwikkeling”. Afwachten dus.

Aandacht gevraagd voor restauratie westportaal Hooglandse kerk

Het is dit jaar 350 jaar geleden dat het westportaal van de Hooglandse kerk, dat ontworpen is door Willem van der Helm, gereed gekomen is. Het westportaal verkeert in deplorabele staat, vindt buurtgenoot Hans Brons, die eerder in het Leids jaarboekje van Oud Leiden een artikel over dit portaal heeft geschreven. “Het zou mooi zijn als het portaal dat bij de restauratie in 1955 – 1979 is overgeslagen rond de viering van het 350 jarig bestaan gerestaureerd zou kunnen worden”. schrijft hij in een brief aan de monumentencommissie van de gemeente.