Pancras-West Nieuws

Pancras-West Nieuws

Pancras-West Award uitgereikt aan wijkagent Willem van Vliet

NieuwsPosted by Jaap van Meijgaarden Mon, January 09, 2017 11:05:39

Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsborrel werd zondagmiddag 8 januari in Koetshuis de Burcht de Pancras-West Award door voorzitter Jaap van Meijgaarden uitgereikt aan wijkagent Willem van Vliet. Hij is de zevende persoon die deze award in ontvangst heeft mogen nemen vanwege zijn verdienste voor de wijk. Van Vliet is 20 jaar lang wijkagent geweest van de binnenstad, waaronder Pancras-West. Sinds kort heeft hij een andere functie binnen de politie aanvaard.

"Vanaf het begin van zijn activiteiten is hij aan de slag gegaan met het opbouwen van een netwerk", memoreerde de voorzitter in zijn toespraak. “Hij heeft overleg tussen gemeente, politie, welzijns-, studenten- en buurtorganisaties tot stand gebracht en al die jaren voorgezeten. Daardoor konden problemen in de binnenstad vroegtijdig worden onderkend en kon worden voorkomen dat problemen uitgroeiden tot echte conflicten. Goede communicatie is voor een wijkagent essentieel. Dat begreep Van Vliet als geen ander. Hij was eerste Leidse agent die twitterde, nog lang voordat twitter zo populair was als heden ten dage. Voor zijn verdiensten voor de binnenstad en onze wijk is de toekenning van deze award meer dan verdiend".

Hij mag de award, een plastiek ontworpen door buurtgenoot Paul van Oerle, een jaar lang in zijn bezit houden.

Eerder werd de award uitgereikt aan:

· Thea Koppenael voor haar inzet voor het behoud van historische klinkers en het tegengaan van het gebruik van het giftige bestrijdingsmiddel glyfosaat.

· Loek Dijkman en Nico van Oudenhoven voor de totstandkoming van het Kinderrechtenhuis.

· Arnold Vroomans voor de ontwikkeling van de Hooglandse kerk

· Ruud Witteman voor de feestverlichting en de ijsbaan op de Nieuwe Rijn

· Wijkregisseur René Verdel voor de wijze waarop hij de belangen van bewoners onder de aandacht van zijn collega’s bij de gemeente weet te brengen en zijn oplossend vermogen.
_________________

Op de foto v.l.n.r. bestuurslid Carolien Devilee, Willem van Vliet, voorzitter Jaap van Meijgaarden. Foto genomen door: Annette Los